Freebooq ook voor jou?

Home » Handleiding » Freebooq ook voor jou?

Wil je beginnen met Freebooq? Laten we dan eerst kijken of Freebooq voor jou is bedoeld.

Voor ZZP’ers die diensten verlenen

Freebooq is bedoeld voor freelancers. Dat zijn zzp’ers die diensten verlenen. Ben je bijvoorbeeld zelfstandig consultant, project manager, fotograaf, vertaler, journalist of webdesigner? Dan is Freebooq er speciaal voor jou.

En dan denk je misschien: ‘maar er zijn al zoveel boekhoudpakketten’. Dat klopt! Maar die zijn veel te ingewikkeld. Die zijn ook gemaakt voor ondernemers met bijvoorbeeld voorraden, goodwill, immateriële activa. Dat heb jij als freelancer allemaal niet nodig. Freebooq is precies op maat gemaakt voor jou. Zodat jij je BTW- en inkomstenbelastingaangifte kunt doen. Wel zo duidelijk!

Boekhouden in 3 stappen

Je hoeft elk kwartaal in FREEBOOQ maar 3 dingen te doen.

  1. Je boekt je verstuurde en ontvangen facturen
  2. Je importeert de transacties van je zakelijke betaalrekening
  3. Je boekt je aangifte BTW en neemt de gegevens over op de website van de Belastingdienst.

Banktransacties importeren en herkennen

Soms moet je ook nog bonnetjes boeken die je privé hebt betaald. Maar als je alles via de bank betaalt, is dat niet nodig. Je maakt het jezelf juist heel makkelijk als je alles betaalt via je zakelijke betaalrekening. Freebooq kan bij het importeren namelijk automatisch herkennen of je eerder al vergelijkbare transacties hebt geboekt. Denk bijvoorbeeld aan vaste lasten en abonnementen. Ook betalingen van facturen herkent Freebooq automatisch. Je hoeft dan alleen te controleren of wij dat goed hebben gedaan. Dat scheelt je heel veel tijd!

Geen facturen of bonnen uploaden

Je hoeft bij ons geen facturen of bonnen te uploaden. Dat is niet nodig. Bewaar ze gewoon op je computer of in een map voor het geval de Belastingdienst langskomt. En bewaar reserve kopieën in de cloud, door er even een foto van te maken. Zo blijft je boekhouding lekker eenvoudig.

Zelf aangifte BTW en inkomstenbelasting doen

Met FREEBOOQ kun je zelf je aangifte BTW en inkomstenbelasting doen. Je hoeft niet te bedenken welke inkomsten- en kostenrubrieken je nodig hebt. Dat hebben wij al voor je gedaan. Zo kun jij vanuit Freebooq het BTW- en inkomstenoverzicht makkelijk overnemen in je online aangiftes bij de Belastingdienst.

Hulp en advies

Freebooq kan nog veel meer! In Freebooq kun je bijvoorbeeld ook je kilometeradministratie bijhouden. Dan berekenen wij aan het eind van het jaar welk bedrag aan autokosten je mag aftrekken. En welk bedrag aan BTW je mag terugvragen voor die autokosten. Die boekingen doen wij geautomatiseerd voor jou, met een druk op de knop.

Freebooq helpt je na afloop van het jaar ook automatisch met het corrigeren van de kosten die beperkt aftrekbaar zijn. Freebooq kan ook berekenen hoeveel inkomstenbelasting je moet gaan betalen. Zodat je genoeg opzij zet voor de grote belastingaanslag. En Freebooq adviseert over investeringsaftrek en oudedagsreserve. Zaken waarvoor je normaal een accountant in de arm zou moeten nemen.

Geschikt voor jou?

FREEBOOQ kun je gebruiken als je voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • Je bent zelfstandig ondernemer (zzp’er of freelancer) voor de inkomstenbelasting. Je hebt dus géén BV.
  • Je verleent diensten. Je verkoopt dus geen producten en hebt geen voorraad.
  • Je hebt geen personeel.
  • Je doet btw-aangifte per kwartaal. Of je hoeft helemaal geen aangifte btw te doen.
  • Je hebt geen zogenoemde gemengde prestaties (zowel belast als vrijgesteld voor de btw).
  • Je fiscale boekjaar is het kalenderjaar. Dit is bijna altijd het geval.

Aanmelden bij FREEBOOQ

Wil jij FREEBOOQ gaan gebruiken? Meld je aan met het formulier onderaan deze pagina. Voor je aanmelding hebben we je KvK-nummer nodig.

Meer informatie over 'handleiding'

Probeer FREEBOOQ

Makkelijker dan boekhouden in Excel
Vraag inloggegevens voor onze demo
Boekhouden kan echt makkelijker
Met FREEBOOQ!