Voor freelancers

Wil je beginnen met FREEBOOQ? Laten we dan eerst kijken of FREEBOOQ voor jou is bedoeld.

Voor ZZP’ers die diensten verlenen

FREEBOOQ is bedoeld voor freelancers. Dat zijn zzp’ers die diensten verlenen. Ben je bijvoorbeeld consultant, stukadoor of bouw je websites? Dan is FREEBOOQ er speciaal voor jou.

Boekhoudpaketten zijn vaak erg ingewikkeld. Wij hebben een veel eenvoudiger boekhoudsysteem gemaakt, door opties te schrappen die de meeste freelancers helemaal niet nodig hebben. Daarbij hebben we goed gekeken naar de de vragen die de Belastingdienst stelt in de aangifte inkomstenbelasting. In FREEBOOQ zitten daarom standaard maar een beperkt aantal inkomsten- en kostenrubrieken. Als je het zelf ingewikkelder wilt maken kan dat door extra rubrieken toe te voegen. Maar het hoeft niet!

Wanneer FREEBOOQ

FREEBOOQ kun je gebruiken als je voldoet aan de volgende voorwaarden:

  1. Je bent zelfstandig ondernemer (zzp’er of freelancer) voor de inkomstenbelasting. Je hebt dus géén BV.
  2. Je doet btw-aangifte per kwartaal.
  3. Je verleent diensten. Je hebt geen zogenoemde gemengde prestaties (zowel belast als vrijgesteld voor de btw).
  4. Je hebt geen personeel.
  5. Je hebt geen auto van de zaak, maar eventueel wel een privé auto.
  6. Je fiscale boekjaar is het kalenderjaar.

Verschil BASIS en PLUS

FREEBOOQ BASIS is bedoeld voor de freelancer die alleen diensten verleent. Alle balansrubrieken en inkomsten/kostensoorten die voor jou relevant zijn zitten standaard in FREEBOOQ BASIS. Omdat het een standaard is, kunnen we je goed helpen met het boeken van de btw. En de jaaroverzichten sluiten goed aan bij de inkomstenbelasting.

Maar als je aanpassingen wilt doen of meer hulp nodig hebt, kies dan voor FREEBOOQ PLUS. Je krijgt dan ook toegang tot onze helpdesk voor je boekhouding- en belastingvragen. En FREEBOOQ helpt je met ingewikkelde eindejaarsboekingen voor de btw en inkomstenbelasting. Je kunt eventueel je eigen accountant of boekhouder machtigen. Jijzelf of je boekhouder kan dan bijvoorbeeld grootboekrekeningen toevoegen. Zo geeft FREEBOOQ PLUS je dus alle ruimte en hulp en eventueel ook je boekhouder.

Aanmelden bij FREEBOOQ

Wil jij FREEBOOQ gaan gebruiken? Je kunt momenteel alleen deelnemen aan FREEBOOQ op uitnodiging. Maar je kunt wel aanmelden voor de wachtlijst en ondertussen de demo proberen! Voor je aanmelding hebben we je KvK-nummer nodig.

Boekhouden voor freelancers

FREEBOOQ

Probeer het eerst uit. Vraag inloggegevens voor de demo.