Freebooq voor jou?

Inhoud

Wil je beginnen met Freebooq? Laten we dan eerst kijken of Freebooq voor jou is bedoeld.

Voor ZZP’ers die diensten verlenen

Freebooq is bedoeld voor freelancers. Dat zijn zzp’ers die diensten verlenen. Ben je bijvoorbeeld zelfstandig consultant, project manager, fotograaf, vertaler, journalist of webdesigner? Dan is Freebooq er speciaal voor jou.

Boekhoudpaketten zijn vaak erg ingewikkeld. Wij hebben een veel eenvoudiger boekhoudsysteem gemaakt, door opties te schrappen die de meeste freelancers helemaal niet nodig hebben. Freebooq gaat uit van de vragen die de Belastingdienst stelt in de aangifte btw en inkomstenbelasting. In Freebooq zitten daarom standaard maar een beperkt aantal inkomsten- en kostenrubrieken. Als je het zelf ingewikkelder wilt maken kan dat door extra rubrieken toe te voegen. Maar het hoeft niet!

Boekhouden in 3 stappen

Je hoeft elk kwartaal in FREEBOOQ maar 3 dingen te doen.

  1. Je boekt je verstuurde facturen
  2. Je verwerkt je ontvangen facturen
  3. Je importeert de transacties van je zakelijke bankrekening.

Meestal ben je dan al klaar. Soms moet je nog wat zakelijke kosten toevoegen die je via je privé rekening hebt betaald. En even je kilometer-administratie bijwerken.

Freebooq helpt je door het automatisch herkennen van boekingen die je al eerder hebt gedaan, zoals vaste lasten en abonnementen. Ook betalingen van facturen herkent Freebooq automatisch.

Geen facturen of bonnen uploaden

Je hoeft bij ons geen facturen of bonnen te uploaden. Dat is niet nodig. Bewaar ze gewoon op je computer of in een map voor het geval de Belastingdienst langskomt. En bewaar reserve kopieën in de cloud, door er even een foto van te maken. Zo blijft je boekhouding lekker eenvoudig.

Zelf aangifte BTW en inkomstenbelasting doen

Met FREEBOOQ kun je makkelijk zelf je aangifte BTW en inkomstenbelasting doen. Het BTW-overzicht en de overzichten van opbrengsten en bezittingen zijn zo gemaakt, dat je de gegevens makkelijk kunt overnemen in je aangiftes.

Meer hulp en advies met PLUS

Dit alles kun je al doen met Freebooq BASIS. Maar Freebooq kan veel meer!. Freebooq kan je automatisch helpen met de ingewikkelde boekingen die je aan het eind van het jaar moet doen voor de Belastingdienst. Denk aan het corrigeren van de kosten die beperkt aftrekbaar zijn. Of aan de zakelijke kilometers en verrekening van de BTW voor benzinekosten en onderhoudskosten van je privé auto. Freebooq berekent welke boekingen je moet doen en doet ze dan voor jou.

Freebooq kan ook gedurende het jaar berekenen hoeveel inkomstenbelasting je moet gaan betalen. Zodat je genoeg opzij zet voor de grote belastingaanslag. En Freebooq adviseert over investeringsaftrek en oudedagsreserve. Zaken waarvoor je normaal een accountant in de arm zou moeten nemen. Wil je meer Freebooq? En toegang tot onze helpdesk? Neem dan een abonnement op Freebooq PLUS.

Voorwaarden

FREEBOOQ kun je gebruiken als je voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • Je bent zelfstandig ondernemer (zzp’er of freelancer) voor de inkomstenbelasting. Je hebt dus géén BV.
  • Je doet btw-aangifte per kwartaal.
  • Je verleent diensten. Je hebt geen zogenoemde gemengde prestaties (zowel belast als vrijgesteld voor de btw).
  • Je hebt geen personeel.
  • Je hebt geen auto van de zaak, maar eventueel wel een privé auto.
  • Je fiscale boekjaar is het kalenderjaar.

Aanmelden bij FREEBOOQ

Wil jij FREEBOOQ gaan gebruiken? Je kunt momenteel alleen deelnemen aan FREEBOOQ op uitnodiging. Maar je kunt wel aanmelden voor de wachtlijst en ondertussen de demo proberen! Voor je aanmelding hebben we je KvK-nummer nodig.

Boekhouden voor freelancers

FREEBOOQ

Probeer het eerst uit. Vraag inloggegevens voor de demo.